8 de maig a les 18.30 h

Il barbiere di Siviglia. Fragments d’una òpera buffa, buffa!

Foto: TONI BOFILL

Inici > Programació > Il barbiere di Siviglia. Fragments d’una òpera buffa, buffa!

Sinopsi

Il barbiere di Siviglia, una de les òperes més populars del repertori operístic i, sens dubte, l’obra mestra de Gioachino Rossini, ens narra les peripècies entre el vell rondinaire Bartolo, la seva pupil·la Rosina i el comte d’Almaviva, que vol enamorar la jove amb l’ajuda del barber Figaro. Els embolics entre els personatges, situats a la Sevilla del segle XVIII, portaran la trama a situacions còmiques i delirants. Finalment, però, com en tota òpera bufa, acabarà triomfant l’amor.

L’espectacle que us proposem és una reducció de l’òpera en format concert, que comptarà amb Rosina, el comte d’Almaviva i l’aclamat per tots, Figaro, el barber de Sevilla. Desitgem que us agradi!

Companyia

La Fundació Òpera Catalunya (FOC) presenta aquest espectacle de nova creació protagonitzat per tres solistes de l’Escola d’Òpera 2021 entorn de l’òpera Il barbiere di Siviglia, organitzada per l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell, que enguany celebra el 40è aniversari. Els intèrprets són Susana García (soprano), Agustín Gómez (tenor) i Quim Cornet (baríton), acompanyats al piano per Juli Rodríguez.

La FOC neix com la suma de forces de quatres institucions de referència al sector de la cultura: l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluïdra. Dues entitats líders en el desplegament de la música i la cultura al territori català des de la iniciativa civil i dues fundacions empresarials cabdals en el desenvolupament del país mitjançant la música i la cultura en són els eixos principals.

Totes quatre entitats tenen origen i seu a la ciutat de Sabadell i mantenen una llarga trajectòria de compromís amb la cultura a tot el territori català.

Quin és el teu pati?