16 maig El Pati Cultural arriba a la meitat dels espectacles programats amb Black Music Combo i Germà Negre
Inici > Recull de premsa > 16 de maig de 2108
El Pati Cultural arriba a la meitat dels espectacles programats amb Black Music Combo i Germà Negre
–
16 de maig de 2018
Els vespres del Pati Cultural de la Diputació arriben a la meitat de la programació d’espectacles amb el concert d’avui a càrrec de Black Music Combo, una versió reduïda i adaptada expressament per al Pati Cultural de la Black Music Big Band. Demà, en canvi, el soul i el funk, característics d’aquesta agrupació musical, deixaran pas a la cultural popular amb la banda de folk banyolina Germà Negre.
Avui, dimecres 16 de maig, actuarà Black Music Combo, un projecte formatiu sorgit de la Fundació Casa de la Música de les comarques gironines que en només dos anys i mig s’ha convertit en un referent a casa nostra. La formació, composta per alumnes de diferents escoles de música, tots entre 13 i 25 anys, ha engrescat aquests joves a interpretar i a viure la música del soul i el funk de manera intensa. En molt poc temps ja han enregistrat un CD amb col·laboracions de grans artistes de la talla de Llibert Fortuny, Raynald Colom o The Sey Sisters, i alhora han rodat un documental que s’ha emès pel Canal 33.
La Fundació Casa de la Música funciona a les comarques gironines des de l’any 2005 i és un projecte de transformació i dinamització de l’escena musical en aquestes comarques. Es treballa la música des de la vessant de la formació, la creació, l’exhibició i la participació ciutadana i la dinamització. Entre moltes de les activitats que porta a terme la Fundació podríem destacar-ne la gestió dels bucs d’assaig de l’Espai Marfà; la nova Escola Tècnica de l’Espectacle (ETECAM), situada a la Factoria Cultural Coma Cros, o la programació de concerts a La Mirona.
Demà, dijous 17 de maig, actuarà la banda de folk banyolina Germà Negre, que agafa com a principal inspiració el rebost de la cultura popular. D’aquí n’extreuen la matèria primera per reivindicar aquest patrimoni com a eix motor de la nostra identitat nacional. Tot plegat, dins l’embolcall de la música festiva de sonoritats d’arrel tradicional.
En aquesta ocasió, alguns dels membres de la formació participaran en una trobada en què s’explicarà què és el projecte «Càntut, cançons de tradició oral» i es presentaran algunes de les cançons del nou disc, Molt de porc i poca salsitxa (Halley Records, 2018), que precisament neix d’una dita popular utilitzada a les comarques gironines. El disc és una clara crítica de les desigualtats econòmiques, el mal repartiment i la corrupció, però també expressa una autocrítica davant l’immobilisme de la societat.
El projecte «Càntut, cançons de tradició oral» neix l’any 2012 per recollir i difondre la música popular i tradicional recordada per la gent més gran de les comarques gironines i reivindicar, així, unes cançons i uns repertoris musicals lligats a la cultura catalana. A més, amb la intenció de fer viure aquestes cançons perquè esdevinguin més emotives, pràctiques i comunicatives, neix el Festival Càntut a Cassà de la Selva: una proposta per a tots els públics amb concerts, tallers, xerrades, exposicions i espais i moments per cantar en comunitat totes aquelles cançons que resten a la memòria de persones de diverses generacions. Enguany el festival tindrà lloc del 16 al 18 de novembre.
La resta d’actuacions del Pati seran a càrrec de l’Escola de Música Moderna de Girona, la Jove Companyia de Dansa Contemporània de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i el Cor Teatre Joves de la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles.
Sorry, the comment form is closed at this time.