Concert de Xuanhan Xu i Yoko Suzuki
9 DE MAIG, a les 19.30h

Inici > Programació > Concert de Xuanhan Xu i Yoko Suzuki

Concert de Xuanhan Xu (violoncel) i Yoko Suzuki (piano)

DIUMENGE 9 DE MAIG

A les 19.30h
Auditori Viader de la Casa de Cultura

Sinopsi

La jove i prometedora violoncel·lista Xuanhan Xu (Xina), guanyadora del Primer Premi del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2020, interpretarà, acompanyada de la pianista japonesa Yoko Suzuki, un programa musical amb obres de Brahms i Schumann. Xuanhan Xu és una violoncel·lista que aconsegueix captar el públic des del primer moment amb un so càlid, una sonoritat sincera i un gran domini de la tècnica de l’instrument.
La Fundació Pau Casals, establerta per Pau i Marta Casals l’any 1972, va crear la beca Pau Casals l’any 1984. Al llarg de la seva història, un nombre important de joves violoncel·listes hi han pogut participar, i més d’una cinquantena han rebut el suport de la Fundació. Des de la passada edició de 2020, el Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes s’ha obert a músics d’arreu del món.
La Fundació Pau Casals col·labora en el cicle de concerts del Pati Cultural, organitzat per la Diputació de Girona. Aquest programa musical s’emmarca en el conveni de col·laboració establert entre la Diputació de Girona i la Fundació Pau Casals per promoure el coneixement del llegat cultural i humanístic d’un dels músics més universals de la cultura catalana, amb diferents activitats i a través de la visita al Museu Pau Casals, ubicat a la platja de Sant Salvador (el Vendrell), un lloc imprescindible per conèixer la vida i l’obra del mestre.

Programa

  • Xuanhan Xu, violoncel
  • Yoko Suzuki, piano

J. Brahms: Sonata per a violoncel i piano núm. 2 en Fa major, op. 99 (30’)
R. Schumann: Fantasiestücke, op. 73 (11’)
Popular catalana: El cant dels ocells (harmonització de Pau Casals) (4’)

Fundació Pau Casals

Xuanhan Xu, violoncel·lista
Guanyadora del Primer Premi del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2020

Nascuda a Hangzhou (Xina) l’any 2004, va començar a tocar el piano als cinc anys i el violoncel als vuit. Als tretze anys va continuar els estudis a Alemanya, on és aluma actualment del prestigiós professor Gustav Rivinius al Hochschule für Musik Saar (Saarbrücken).
El 2017 va tocar amb la National Center of Performing Arts Orchestra (NCPA) de Beijing, dirigida per Zheng Xiao Ying, i es va convertir en la violoncel·lista més jove que ha actuat amb l’NCPA. Ha fet concerts amb diverses orquestres internacionals com la Sichuan Conservatory of Music Symphony Orchestra, la Xiamen Philharmonic Orchestra o la Zhejiang Symphony Orchestra.
També ha estat convidada a actuar amb el director Zhang Yi amb la Central Ballet Symphony Orchestra al National Centre for the Performing Arts, al Suntory Hall de Tòquio i al prestigiós festival alemany Kammerkonzert Festival.
Xuanhan Xu ha participat en diverses classes mestres de músics de renom internacional com Arto Noras, Wolfgang Emanuel Schmidt, Philippe Muller, Danjulo Ishizaka, Richard Aaron i Wen-Sinn Yang, entre d’altres.
L’any 2020, va guanyar el Primer Premi del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes que impulsa i atorga la Fundació Pau Casals.

Yoko Suzuki, pianista i compositora

Nascuda a Tòquio, va estudiar a la Universitat de Música de Musashino (el Japó), on va obtenir el diploma de la carrera de piano. Posteriorment va estudiar a l’Acadèmia Marshall (2001), on va rebre classes de les professores Alicia de Larrocha i Carme Bravo, i l’any 2004 va obtenir el diploma de Màster de Música Espanyola.
Ha rebut diversos reconeixements internacionals, com el segon premi del Concours Musical de France du Ministère de la Culture et de la Communication (2005) i el Diploma d’Onorke del Torneo Internazionale de Musica (2006).
Ha gravat diversos CD dels quals destaca Granados piano – Cartas de amor (Columna Música), que va ser considerat un dels millors discos del 2016 als premis Enderrock.
S’ha especialitzat en el repertori espanyol i en el clàssic, i ha interpretat com a solista i també amb orquestres, amb música de cambra i acompanyant grups de dansa a Espanya, els Estats Units, el Japó, Malàisia i altres països del món.

Galeria d'imatges

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.