7 de maig a les 11 h

Taller de danses tradicionals dels Països Catalans i Occitània

Foto: SERGI VÁZQUEZ

Inici > Programació > Escampillem

Sinopsi

Es proposa un recorregut per la dansa popular dels segles XVIII i XIX als Països Catalans i Occitània amb voluntat divulgativa i amb formes senzilles que permeten la participació de tothom, tot experimentant les diferents formes històriques del nostre patrimoni de dansa. Tot això, amb l’ajut d’alguns enregistraments, però principalment amb música en viu.

Companyia

Escampillem és una associació nascuda a Girona l’any 1992. Des d’aleshores protagonitza a les comarques del nord de Catalunya una incansable i coneguda activitat de divulgació i actualització del patrimoni musical tradicional amb concerts, espectacles, balls, etc. És present als escenaris folk més reconeguts de Catalunya i ha participat en les festes majors més destacades de casa nostra, en les programacions d’estiu i els cicles de concerts de moltíssims pobles, i també en un reguitzell d’altres actuacions a Catalunya, Catalunya del Nord i Occitània.

 

A més, Escampillem ha dut a terme moltes accions divulgatives i de promoció de la música i la dansa tradicional; una infinitat de cursets i tallers per a associacions, instituts, camps de treball o grups de joves, i una acció molt reeixida dins el món universitari. Va col·laborar en la creació de l’Aplecfolk de Bescanó, i el 2000 va impulsar el naixement del Festival de Cartellà, que continua organitzant. També organitza El Ball del Llémena, a Sant Gregori, i el Punt de Ball Folk i Balls Tradicionals de Girona, un punt de trobada setmanal al Centre Cívic de Sant Narcís de Girona. Així mateix, també va crear el Folk a l’Estiu, l’embrió del festival Undàrius de Girona, que continua organitzant.

Quin és el teu pati?

Galeria d’imatges