Presentació del Pati Cultural 2018, que arriba amb un cartell renovat de propostes musicals i d’arts escèniques

Inici > Recull de premsa > 3 de maig de 2108

Presentació del Pati Cultural 2018, que arriba amb un cartell renovat de propostes musicals i d’arts escèniques

3 de maig de 2018

Avui dimecres, 3 de maig, ha tingut lloc la presentació del Pati Cultural 2018 a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona. L’esdeveniment, que cada any organitza la Diputació coincidint amb Girona Temps de Flors, es farà del 12 al 20 de maig al claustre de la Diputació i en aquesta edició destaca per un canvi de rumb rellevant.

Malgrat no perdre la voluntat inicial de transformar el pati de la Diputació en un escenari on s’ofereix una actuació diària durant Temps de Flors a Girona, aquest any la corporació ha volgut fer un pas més i convertir aquest esdeveniment en una mostra més plural i interdisciplinària, en la qual tinguin cabuda tot tipus de propostes escèniques.

Si bé fins ara el Pati Cultural tenia com a segell distintiu el fet de promoure les diferents formacions musicals que han nascut a redós del Conservatori, el cartell que es presenta aquest any durant la roda de premsa comptarà amb una desena d’actuacions, entre les quals hi haurà concerts i obres de teatre i dansa, a càrrec de grups seleccionats expressament per a l’ocasió.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha destacat que «el Pati Cultural és un tast dels projectes culturals estratègics de les comarques gironines en què la institució col·labora, des d’una visió multidisciplinària i oberta a tot el territori».

Marta Pi, del servei de Cooperació Cultural, ha destacat que les actuacions d’aquesta edició s’amplien amb música, teatre i dansa per captar nous públics i eixamplar la presència cultural del territori.

Enguany, a més, durant els concerts, al claustre de la Diputació es podrà veure l’exposició «Incisions», de Domènec Fita, que comprèn algunes de les obres més abstractes de l’artista.

El Pati Cultural 2018 comptarà amb deu actuacions gratuïtes, del 12 al 20 de maig, a les 19.00 h (excepte el diumenge 13 de maig, que hi haurà dues actuacions, a les 12.00 h i a les 19.00 h).

Hi actuaran els grups: Fundació Pau Casals; Ensemble de Guitarres del Conservatori de Girona; Cor Vivace i Cor Allegro (Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona); l’Associació Gironina de Teatre – El Galliner, amb Crit; GIOrquestra/GIO Solistes, amb el Rèquiem de Mozart en quartet de corda; Black Music Combo (Fundació Casa de la Música de les comarques gironines); Germà Negre, amb el projecte «Càntut, cançons de tradició oral»; Alter Sinergies; l’Escola de Música Moderna de Girona, amb Pessics de Broadway; El Corredor d’Arena – Jove Companyia de Dansa Contemporània de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà, amb Dos cuerpos, Landing Us i Uspide Down, i el Cor de Teatre Joves – Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles, amb Enamorats de Shakespeare.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.