El Pati Cultural ja forma part de la programació habitual de Girona Temps de Flors.
Cada any, la Diputació de Girona organitza aquest esdeveniment al pati de la seu de la corporació amb la voluntat d’oferir una bona programació escènica a tots els visitants i espectadors que vulguin dedicar temps a la cultura durant aquesta setmana a Girona. Des de l’edició del 2018, el Pati Cultural de la Diputació de Girona acull una mostra plural i interdisciplinària de les principals propostes escèniques i musicals de les comarques gironines.
Com a novetat, enguany fem un pas més i obrim el Pati també a la programació familiar, tant de música com de teatre i circ. Així, el Pati Cultural 2019 comptarà amb onze actuacions gratuïtes del l’11 al 19 de maig, a les 18 h entre setmana, i a les 12 i les 19 h el cap de setmana.
Desitgem que us agradi i que gaudiu de la cultura en Temps de Flors!
—
Després de quatre anys de silenci des de la publicació del disc anterior, el grup Morgat Morgat torna als escenaris per presentar el seu nou treball: Orgull adolescent (LAV Records, 2019), una obra enregistrada de manera més reposada i tractada …
—
El protagonista, Pietro Pampolino, és un personatge extravagant que viatja amb el seu vehicle, una espècie de bicicleta que transporta un artefacte acoblat: una màquina de fer perfums.
Pietro Pampolino …
—
Actuació de la guanyadora ex aequo de la 34a edició del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2018, Carla Conangla, acompanyada de la pianista Yoko Suzuki, amb la qual interpretarà un programa musical amb obres de Bach …
—
Concert pedagògic. Espectacle de presentació d’alguns dels instruments de vent més minoritaris.
Professors i exalumnes del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona presenten el fagot, la trompa, la tuba …
—
La GIO ens presenta una proposta musical d’alt nivell i molt singular: les famoses Variacions Goldberg de J. S. Bach adaptades per a trio de corda. Escrites originalment per a teclat i amb el títol d’ Ària amb variacions diverses, es tracta d’una de les obres cabdals …
—
La Black Music Big Band Junior és la germana petita de la Black Music Big Band, fomada per nens i nenes de 9 a 14 anys. La Black Music Big Band, impulsada des de la Fundació Casa de la Música i el Black Music Festival, és des de fa 4 anys la Big Band …
—
La Moderna Big Band actua en solitari per primera vegada fora de l’Escola de Música Moderna de Girona. Serà un concert trepidant, amb un repertori que englobarà des de clàssics del jazz («Solitude», «Cute», «New York»), fins a temes provinents de la música …
—
Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya Jordi i Oriol Tonietti Qui canta els seus mals espanta! Bé cantes, mussol, si vas tot sol. Cada gall al seu galliner canta molt bé. Cantant, cantant, les penes se’n van. Cosir i cantar, tot és començar …
—
Dos rodamons anomenats Vladimir i Estragó esperen en va al costat d’un camí un tal Godot, amb qui (potser) tenen alguna cita. Mai arribarem a saber qui és Godot, o quin tipus d’assumpte hi han de tractar. De sobte, apareixen en escena el cruel Pozzo …
—
Mr. Arlet, comediant, malabarista, manipulador d’objectes, equilibrista i acordionista de professió. És un personatge excèntric que té un carrer propi, on ens submergeix en el seu univers humorístic mitjançant el joc, transportant-nos a un món …
—
Els balladors de Marboleny Jove i del Cos de Dansa de l’Esbart Marboleny presenten un espectacle a l’aire lliure que fa un recorregut per un seguit de danses catalanes d’arrel tradicional. Plegats ofereixen una mostra de balls populars …
El pas del temps, les emocions i l’herència genètica, són les tres variables a través de les quals es construeix «Meitats». La seva autora, la fotògrafa Judith Vizcarra, retratista de professió, ha centrat el seu treball en una profunda reflexió sobre el rostre. Ho ha fet presentant-lo descompost en dues meitats que es complementen gràcies a una vinculació genètica que interpel·la l’espectador de forma impactant i convida a una reflexió.
“Aprendre a mirar-nos, observant el to de la pell, les empremtes a través de les arrugues i, sobretot, els ulls. Els ulls quan ens parlen i quan ens parlen sense paraules. La seva brillantor o buidor, l’aparent alegria i l’autèntica, el moviment a vegades imperceptible del conjunt de muscles del rostre que ens donen el caràcter, i tot això forma l’expressivitat genuïna de cada persona. «Meitats» vol ser un exercici dur de visualització per arribar a perdonar-nos mútuament, tan a través de la nostàlgia del que haguéssim volgut ser, com amb la percepció ingènua de pensar que la joventut és per sempre. Per comprendre l’esforç, per entendre, malgrat les circumstàncies, que la construcció d’un mateix és només un procés individual que exigeix constància i determinació, però sense oblidar en absolut els nostres orígens. D’on venim? Com som? I sobretot, què volem ser?”
Judith Vizcarra