Black Music Big Band i Big Band des Mercadal

13 de maig 2023, a les 21.30 h

Black Music Big Band i Big Band des Mercadal

Fotografía: Casa de la Música de les Comarques Gironines

Inici > Programació > Black Music Big Band i Big Band des Mercadal

Sinopsi

Per a aquesta ocasió, la Black Music Big Band compartirà escenari amb la Big Band des Mercadal. Podreu gaudir d’un espectacle mixt, en el qual els gironins repassaran clàssics del seu repertori i els menorquins interpretaran un programa dedicat al swing dels anys 30’s i 40’s. A la part final del concert veurem sobre l’escenari una fusió de les dues formacions, amb temes proposats per les dues big bands. Aquesta col·laboració la podem definir com un intercanvi, ja que més endavant la Black Music Big Band anirà a actuar as Mercadal (Menorca).

Companyia

El projecte Black Music Big Band va néixer el 2015 amb el suport de la Fundació Casa de la Música del Gironès i el Black Music Festival amb l’objectiu d’iniciar la primera escola de big band de les comarques gironines especialitzada en música negra. Una proposta capdavantera en l’àmbit pedagògic en aquests estils que ja acumula una gran quantitat de concerts, així com tres treballs discogràfics (RGB Suports) i un  documental, que han pogut publicar durant aquest curt període de temps. La intenció d’aquesta iniciativa, més enllà d’aprendre a interpretar aquests estils, és fer actuacions arreu i crear un espai on els joves músics del nostre país trobin les condicions perfectes per desenvolupar i complementar la seva formació musical.

La Big Band des Mercadal va néixer fa deu anys, com a formació integrada en el projecte de l’Escola de Música i Dansa des Mercadal. Formada per joves músics de tretze fins a vint-i-pocs anys i cantants una mica més veterans. Cada any fa concerts arreu de Menorca i participa en el Festival Menorcajazz. L’estiu passat van presentar Come fly away, un espectacle de música i dansa basat en els grans temes immortalitzats per Frank Sinatra. Una banda en què predomina el repertori clàssic del swing dels anys trenta i quaranta, aquest any ha incorporat també el soul als seus programes.

Quin és el teu pati?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.