Trio Capmany

12 de maig 2023, a les 18.30 h

Trio Capmany

Fotografía: GIO Symphonia

Inici > Programació > Trio Capmany

Sinopsi

El 2019 vam decidir començar aquest projecte, el Trio Capmany, per poder tenir un espai diferent, un lloc per poder estrenar i encarregar obres d’aquí i d’ara, una formació que s’acosti al públic i hi dialogui, que pugui triar el repertori que interpreta i la manera d’assajar-lo, que conegui les compositores i compositors dels seus programes i que tingui l’oportunitat de treballar-hi, que pugui triar quins projectes li interessa més tirar endavant. En definitiva, volíem partir d’un espai en blanc per poder construir allò que ens vingués més de gust.

I així, sense presses, hem anat fent: hem rebut una beca de l’Espai Marfà per enregistrar un àlbum amb música actual de Jordi Cornudella i Lluís Cavalleria, hem encarregat dues obres a Dani López i Joan Pérez-Villegas, i hem estat seleccionats per participar a les Jornades Professionals per a Formacions de Cambra, organitzades per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). També hem participat en festivals i cicles com el festival Música als Jardins, de la Fundació Pau Casals; el cicle Música>BCN, de l’Ajuntament de Barcelona; el cicle Notes al Parc, de l’Auditori de Girona; el cicle A Prop, de l’Ajuntament de Girona; el cicle Estones de Clàssica, de Sant Just Desvern; el Festival d’Estiu de Cervelló; el 14è Festival de Música d’Arenys de Mar, i el cicle Ja és Dijous, del Conservatori de Badalona, i hem actuat al Jardí dels Tarongers, a l’Auditori Viader de Girona, a l’Auditori Can Roig i Torres i al CaixaForum de Barcelona, entre altres sales.

Companyia

La GIO Symphonia és un projecte orquestral versàtil que, després de deu anys d’una trajectòria molt reeixida, ha començat una nova etapa sota la direcció artística de Francesc Prat, amb la voluntat de portar més enllà les experiències musicals convencionals, apostant per viure experiències úniques i fórmules noves de presentar i programar els concerts.

Al llarg d’aquests anys, ha col·laborat amb artistes de prestigi nacionals i internacionals, grans noms de la música clàssica com Nemanja Radulovic, Daniel Müller-Schott, Valentina Lisitsa, Albert Guinovart, Xavier Sabata, Josep Carreras o Ainhoa Arteta, i en projectes crossover al costat d’artistes com Monica Bellucci, Ute Lemper, Andrea Bocelli, la Fura dels Baus, Sílvia Pérez Cruz o Buika.

La GIO Symphonia participa regularment en els principals festivals del país, com el Festival de Peralada, el Festival de Cap Roig, el Festival de la Porta Ferrada, el Festival Jardins de Pedralbes, el Grec, el Festival Cruïlla, el Portalblau i el Festival de la Cerdanya, i ha trepitjat teatres i auditoris tan destacats com l’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música, el Liceu, el Teatro Real de Madrid o l’Auditori de Girona.

També ha format part de grans produccions i de col·laboracions, com Maestro, espectacle de música electrònica del Grup Flaix; El pop d’una nit d’estiu, i l’Acte Institucional de la Diada del 2019 a la plaça Sant Jaume; i d’enregistraments de música per a projectes audiovisuals, entre els quals destaquen les bandes sonores de compositors reconeguts com Marc Timón, Arnau Batallé i Ivan Torrent. Igualment, ha fet col·laboracions amb l’empresa Really Slow Motion de Los Angeles i amb “la Caixa”, en campanyes promocionals del nostre territori.

A més de l’activitat concertística, la GIO Symphonia compta amb un projecte pedagògic i social amb el qual col·labora amb campanyes solidàries. Vetlla per fer arribar un projecte sòlid i de futur dins el panorama musical català, amb un equip de professionals al darrere que té com a objectiu situar la GIO Symphonia com una de les orquestres de prestigi del nostre país

Quin és el teu pati?

Galeria d’imatges

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.